Ministerul Justiţiei și ANP vor să îmbunătăţească condițiile de detenție din penitenciare

0
238

Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor au aprobat un plan de acțiune sectorial pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție.

Printre măsurile vizate se numără accesul la muncă, serviciile medicale de calitate și reintegrarea socială a deținuților.

Potrivit Ministerului Justiţiei, în ceea ce privește accesul la muncă al persoanelor private de libertate, măsurile identificate se axează, în principal, pe un drept efectiv la muncă pentru a facilita reintegrarea socială post-detenție. Acest lucru presupune ca atât managementul la nivel de penitenciar, cât și la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor să aibă o acțiune proactivă pentru a identifica opțiuni de muncă și beneficiari ai forței de muncă din penitenciar.

Printre măsurile identificate în ceea ce privește accesul la servicii medicale de calitate se numără: ocuparea posturilor vacante și elaborarea unei strategii de menținere a personalului medical în sistemul penitenciar; igienizarea urgentă și constantă a tuturor spațiilor de deținere de către fiecare unitate penitenciară în parte; asigurarea de servicii stomatologice pentru fiecare regiune.

De asemenea, măsurile privind reintegrarea socială a deținuților vizează: crearea unor condiții prietenoase pentru desfășurarea de activități în familie; campanii de conștientizare care au drept scop eliminarea stigmei existente referitoare la persoanele private de libertate aflate într-un penitenciar; organizarea unei burse de locuri de muncă, în interiorul sau exteriorul unității penitenciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here