Ministerul Justiţiei deschide, luni, procedurile de selecţie a procurorului general şi a procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT.

Ministrul de resort, Cătălin Predoiu, a precizat că speră ca propunerile să fie publicate în Monitorul Oficial până la sfărșitul anului. Acestea vor fi înainte la CSM pentru aviz, apoi președintelui Klaus Iohannis pentru o eventuală numire.

El a arătat că una dintre cauzele creşterii tendinţelor infracţionale este şi “starea de provizorat şi de interimat la vârful Ministerului Public”.

“De aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecţie a propunerilor de procurori de rang înalt, pentru a fi înaintată CSM pentru aviz şi preşedintelui României pentru o eventuală numire. Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiţiei va lansa procedura de selecţie pentru funcţia de procuror general, procuror şef DNA, procuror şef DIICOT. La scurt timp după, vom lansa procedura pentru celelalte funcţii de conducere pentru care Ministerul Justiţiei formulează propuneri”, a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Comments

comments