Ministerul Educaţiei cere criterii de performanţă pentru cadrele didactice, dacă vor salarii mai mari

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit priorităţile strategice şi planurile de acţiuni sectoriale pe anul 2016, în domeniul educaţiei şi cercetării.

Astfel, Ministerul Educaţiei vrea criterii de performanţă pentru profesori.

Cadrele didactice trebuie să aibă următoarele criterii de performanţă pentru a primi salarii mai mari: programe de studii suplimentare faţă de calificarea iniţială, diplomă de doctor, participarea la atragerea de finanţări extrabugetare pentru unitatea de învăţământ, participarea în comisiile de organizare şi desfăşurare a examenelor şi concursurilor naţionale, participarea la programe şi proiecte educaţionale, centre de documentare şi informare, laboratoare etc., participarea în comisii de la nivelul unităţii de învăţământ.

Reprezentanții Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) sunt de părere că introducerea evaluării cadrelor didactice e o pierdere de vreme.

În perioada următoare eforturile ministerului vor viza îndeplinirea următoarelor obiective strategice: asigurarea transparenţei în educaţie şi cercetare; reglementarea şi implementarea la scară naţională a învăţământului profesional dual; îmbunătăţirea tranziţiei de la învăţământul secundar superior (clasele a XI-a şi a XII-a) la învăţământul terţiar (facultate) – acces şi echitate; implementarea Strategiei de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare (2014-2020) pentru specializare inteligentă; internaţionalizarea învăţământului superior.

Ca procese interne pentru atingerea acestor obiective, MENCŞ şi-a propus dezvoltarea şi integrarea Sistemului Informatic din Educaţie şi Cercetare, dezvoltarea învăţământului preuniversitar şi a capacităţii instituţionale a universităţilor, creşterea siguranţei activităţii de învăţământ şi reabilitarea seismică a clădirilor şi căminelor studenţeşti, dezvoltarea cercetării şi dezvoltării în România. În materie de procese legislative, se impune adaptarea cadrului normativ şi legislativ privind educaţia şi cercetarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here