Ministerul Educaţiei a postat luni pe site-ul subiecte2014.edu.ro modelele de teste pentru Evaluările Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a pentru acest an şcolar. Testele au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Evaluările se vor desfăşura, în două sesiuni, în luna mai.

În prima sesiune, elevii de clasa a II-a vor fi evaluaţi pe 6 mai la limba română (scris şi citit), pe 7 mai la limba maternă (scris şi citit) şi pe 8 mai la matematică. Cei din clasa a IV-a vor da pe 13 mai testul la limba română şi limba maternă şi pe 14 mai la matematică. Elevii care au urmat cursurile clasei a VI-a vor fi testaţi pe 14 mai la materia Limbă şi comunicare, iar pe 15 mai la matematică şi ştiinţe.

În sesiunea a doua, elevii de clasa a II-a vor fi evaluaţi pe 20 mai la limba română (scris şi citit), pe 21 mai la limba maternă (scris şi citit) şi pe 22 mai la matematică. Evaluarea celor de clasa a IV-a este programată pe 28 mai la limba română şi limba maternă şi pe 29 mai la matematică. Copiii din clasa a VI-a vor trece prin emoţiile testelor pe 27 mai la materia Limbă şi comunicare şi pe 28 mai la matematică şi ştiinţe. Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a şi în 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a. La evaluare, elevii nu primesc note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu vor fi trecute în catalog. Profesorii vor trebui însă ca, pe baza lor, să discute cu părinţii nivelul copiilor şi să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea acestuia. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI