Ministerul de Finanţe se împrumută din nou de la populație. Puteți investi în titluri de stat „Tezaur”

Ministerul de Finanţe se împrumută din nou de la populație, pentru ultima dată în acest an. Începând de astăzi românii pot investi în ultimele emisiuni de titluri de stat „Tezaur” din 2022. Acestea au maturități de 1 şi 2 ani și dobânzi anuale de 7,65 și, respectiv, 7,8%. Titlurile de stat au valoare nominală de un leu, iar veniturile obținute din dobânzi sunt neimpozabile. De această dată, dobânzile pentru titlurile de stat tezaur sunt mai mici și decât cele oferite de unele bănci comerciale la depozite.

Titlurile pot fi achiziționate de la unitățile Trezoreriei Statului, între 5 și 20 decembrie, și de la Poșta Română, între 5 și 19 decembrie în mediul urban și între 5 și 16 decembrie în mediul rural.

Titlurile de stat pot fi cumpărate și online, între 5 și 19 decembrie, însă numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în spațiul privat virtual.

Ministerul Finanțelor a atras în acest an până în luna octombrie inclusiv peste 10 miliarde de lei de la populație prin intermediul subscrierilor pentru titlurile de stat „Tezaur”, dobânzile oferite în anumite perioade depășind bonificațiile depozitelor bancare și ajungând în noiembrie chiar la 9,15% anual pentru cele cu maturitate de 2 ani. Ele s-au situat însă sub nivelul inflației, care s-a apropiat de 16%.

Tot astăzi au fost puse în vânzare şi titlurile de stat „Fidelis”, listate la Bursa de Valori Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here