Conform centralizării privind activitățile de plantare desfășurate în campania de primăvară, ținta de împădurire de 5.000 hectare în anul 2017, asumată prin Programul de Guvernare, a fost deja depășită.
Astfel, în campania de primăvară s-au plantat 5.582 hectare, atât pe suprafețele de pădure aflate în proprietatea statului și administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, cât și pe suprafețele aflate în proprietate privată.

Încă de la preluarea mandatului, am cerut ca în activitățile de plantare să fie utilizate toate resursele tehnice, financiare și umane disponibile, astfel încât șă împădurim suprafețe cât mai mari. Datorită eforturilor tuturor celor implicați, cărora le mulțumesc pe această cale, am ajuns să realizăm, doar în campania de primăvară, 105% din ținta pe întreg anul 2017. Refacerea pădurilor României este o prioritate pentru Guvern, așa că am continuat lucrările de împădurire chiar și în afara perioadelor clasice de plantare, acolo unde temperaturile au permis acest lucru. Îmi doresc să avem cel puțin același randament și în campania de toamnă, tocmai de aceea vom începe planificarea încă de acum”€・ a declarat doamna Adriana Petcu, Ministrul Apelor și Pădurilor.

Celor 5.582 hectare pe care s-au executat plantări li se adaugă suprafețele regenerate prin activități de completări curente (2.925 hectare), de refacere a suprafețelor afectate de calamități (217 hectare) și de regenerări naturale (8.101 hectare). În total, în campania de primăvară au fost regenerate 16.825 hectare de pădure.

Comments

comments