Militarii Batalionului 1 CIMIC au distribuit alimente şi produse de igienă vârstnicilor din Dâmbovicioara, Argeş. Militari ai Batalionului 1 CIMIC au distribuit, week-end-ul trecut,  pachete de alimente şi produse de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din judeţul Suceava şi din localităţi greu accesibile din zona Dâmbovicioara, judeţul Argeş.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, au fost distribuite, în perioada 3-5 aprilie, aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare şi 1.000 de pachete cu produse de igienă.

Prima oprire a militarilor a fost vineri în judeţul Argeş. „Produsele au fost oferite de un donator care a dorit să rămână anonim, iar activitatea de transport şi distribuire a acestor produse se va face de militari din Batalionul 1 CIMIC Bucureşti, în colaborare cu reprezentanţii autorităţilor locale care au identificat şi stabilit beneficiarii acestor forme de sprijin”, se arată în comunicat.

Batalionul 1 CIMIC (CIMIC = civil – military cooperation) este o unitate militară unică în Armata României, aflată în subordinea Statului Major al Forţelor Terestre şi specializată în domeniul cooperării civili – militari.

Batalionul a fost înfiinţat în anul 2001, iar în cei nouăsprezece ani de existenţă, militari din cadrul unităţii au participat la mai multe misiuni internaţionale în Afganistan, Albania, Angola, Bosnia, Coasta de Fildeş, Congo, Georgia, Irak, Kosovo şi Sudan. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI