Mii de tone de deșeuri periculoase zac în continuare la fosta platformă ARO din Câmpulung

După 8 ani, tone de deşeuri periculoase zac abandonate în continuare pe fosta platformă ARO de la Câmpulung Muscel. Prefectul de Argeș, Radu Perianu, declară că este ignorată o sentință penală și că a fost trimisă din nou Garda de Mediu.

”Deșeurile de pe Activul ARO din Câmpulung sunt tot acolo deși există o hotărâre judecătorească prin care ar fi trebuit să fie îndepărtate.

Este ignorată o sentință penală!

Garda de Mediu Argeș a făcut un control pe o perioadă de 3 zile la platforma din municipiul Câmpulung. Scriptic, în această locație sunt depozitate 1574,64 tone de deșeuri. Situația este aceeași ca la controlul făcut în 2021.

Inspectorii au constatat că nu este respectată o sentință penală prin care s-a impus eliminarea întregii cantități de deșeuri de pe amplasament, motiv pentru care Garda de Mediu Argeș a înștiințat și instanțele.

Informarea a fost transmisă către Judecătoria Curtea de Argeș-Biroul de Executări Penale, privind nerespectarea sentinței penale nr.201/27.10.2020 și Tribunalul Iași, ca instanța care analizează dosarul de faliment al firmei care a activat la Câmpulung. Reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș au cerut instanței ieșene să oblige debitoarea să își îndeplinească obligațiile de mediu.

O informare a fost transmisă și către lichidatorul judiciar, s-a cerut luarea de măsuri pentru asigurarea corespunzătoare a spațiului de depozitare a deșeurilor privind scurgerile de ape pluviale și s-a cerut etichetarea deșeurilor de pe amplasament”, declară prefectul de Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here