,,E frustrant să vezi, prin comparație cu Piteștiul, cât de mult s-au implicat alte administrații, în toată această perioadă, în viața comunității!”, declară vicepreședintele PNL Pitești, Mihai Coteț.

Acesta oferă exemplul Primăriei Oradea, care s-a îngrijit ca cetățenii să beneficieze de trei linii de testare PCR Real Time, în timp ce Piteștiul este, probabil, singurul municipiu reședință de județ care nu gestionează nici măcar un spital, de unde rezultă și ,,interesul” administrației locale pentru sănătatea propriilor cetățeni.

În Oradea, mai spune Mihai Coteț, pentru a menține liniile de fabricaţie în funcțiune și pentru a limita răspândirea coronavirusului, la solicitarea companiilor se testează, contra cost, angajații acestora. Se susține, în felul acesta, economia orașului și păstrarea locurilor de muncă în această perioadă dificilă. Materiale sanitare sunt aduse din import, în timp util. Numai pe calea aerului s-au adus 67 de tone de echipamente și materiale sanitare, până la jumătatea lunii aprilie!

“La Pitești, sprijinul pentru sănătate și agenții economici tinde spre zero! Bugetul de cârpeală rostogolit de la un an la altul abia face față acoperirii subvențiilor cu care administrația l-a împovărat. Din acest punct de vedere, nu este de mirare de ce firmele nu beneficiază de scutiri de chirii sau redevențe, atât de vitale pentru a traversa această perioadă” susţine liderul PNL Piteşti.

Sunt, însă, lucruri care se pot face, spune Mihai Coteț, și pentru care nu este nevoie decât de interes și bunăvoință.

,,Mediul economic a fost extrem de afectat de pandemie și cu toate acestea nu am auzit din gura administrației locale piteștene un cuvânt de îngrijorare în ceea ce îl privește. Deși taxele și impozitele firmelor sunt foarte importante în economia bugetului, la fel și locurile de muncă create, nimeni nu s-a interesat, măcar formal, de nevoile oamenilor de afaceri. Înțeleg că bugetul local este ca un șvaițer, iar sumele derizorii rămase de la activitățile culturale și de agrement nu acoperă nici pe departe necesitățile de bază ale comunității, însă nu am văzut din partea Executivului piteștean nici măcar interes pentru inițiative care ar fi dat un alt impuls și ar fi demonstrat interes și empatie.
În Pitești avem antreprenori mai mici sau mai mari care s-au reprofilat în această perioadă în producerea de materiale folosite în lupta cu Covid-19. Mi-aș fi dorit să văd administrația locală interesată de aceștia! Mi-aș fi dorit să-i promoveze, să achiziționeze de la aceștia atât produse de dezinfecție, cât și măști! Mi-aș fi dorit să îndemne populația să se aprovizioneze de la producătorii locali! Exemplul vine de la lideri, doar că noi nu avem… ACEI lideri, ci doar niște birocrați care cred că dacă bagă spirt în dozatoare de săpun, iar acesta curge pe pereții blocurilor, și-au făcut treaba” a mai declarat vicepreședintele PNL Pitești.

Comments

comments