Miere de albine pentru preşcolari şi elevi. 350 grame miere lunar

1,099 views

Marţi, 20.03.2018, în Plenul Senatului, s-a votat propunerea legislativă privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolarii și elevii din clasele primare din învățământul de stat și confesional, în limita unei cantităţi de 350 grame miere lunar.

Mierea polifloră destinată consumului pentru preșcolarii și elevii din învățământul primar de stat, privat și confesional va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare.

Achiziționarea mierii poliflore, transportul și distribuția acesteia la unitățile de învățământ pot fi contractate și de către consiliile județene, respectiv de către consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale și ale sectoarelor municipiului Bucuești, cu asistența direcțiilor pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București.
Produsul miere de albine se acordă numai preşcolarilor şi elevilor care frecventează cursurile.

Încălcarea şi/sau nerespectarea prevederilor prezentei legi atrag răspunderea disciplinară, administrativă, civilă sau penală, în funcţie de gravitatea faptei, conform legislaţiei în vigoare.
Prezenta lege intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019.
Actul normativ este necesar pentru a se asigura un aport nutrițional și caloric copiilor, care să conducă la asigurarea unei vieți sănătoase a acestora și o dezvoltare echilibrată.

Comments

comments