Miercuri, 9 august 2023 – intrare gratuită la Zoo Pitești, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice!

„Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor” este sărbătorită, anual, pe data de 9 august. Cu acest prilej, Zoo Pitești oferă vizitatorilor intrarea gratuită, miercuri, în intervalul orar 09:00 – 19:00. Aceștia sunt rugați să respecte regulamentul afișat, atât pentru siguranța animalelor, cât și a celor care vizitează Grădina Zoologică.

Înființată în 1950 în Parcul Ștrand, pe malul drept al râului Argeș, prima Grădină Zoologică din Pitești era amenajată sub forma unui spațiu în care existau cuști improvizate, unde viețuiau urși carpatini, vulpi și lupi.

Inundațiile din 1970 au dus la mutarea acestor animale, puține la număr, în spațiul care a devenit Grădina Zoologică din Parcul Trivale.

”Astăzi, Zoo Pitești se află în subordinea Primăriei Municipiului Pitești și este administrată de către Administrația Domeniului Public Pitești, se întinde pe o suprafață de 12 ha și numără peste 60 de specii – 1800 de animale, păsări, reptile, păsări exotice și pești exotici, care provin din Africa, America, Australia, Siberia, Tibet, India și România.

😻S-a creat de la început o legătură sensibilă între oamenii grădinii și vietățile care o populează, iar vizitatorii, cel mai adesea copii, învață despre lumea diversificată a acestui spațiu, privind animalele sălbatice dintr-o perspectivă ce include prezența emoțiilor reciproce și dragostea pentru lumea necuvântătoarelor” spun reprezentanții instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.