Metoda LOVERBOY încă face victime! Cercetați pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au organizat și desfășurat nouă percheziții domiciliare, în județul Argeș și județul Galați, la locuințele unor persoane, bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În dimineața de 23 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în județul Argeș și județul Galați, la locuințele a șapte persoane, bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, ar fi racolat, prin metoda loverboy, șase femei, printre care și o minoră, și le-ar fi determinat să practice prostituția, în România și în străinătate, prin intermediul site-urilor de promovare a serviciilor sexuale, în folosul material al acestora.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 16.000 de euro, 1.000 de lei, 14 telefoane mobile, două unități de calcul, diverse înscrisuri.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme, cu o valoare cumulată de aproximativ 70.000 de euro, precum și asupra unui imobil.

19 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, pentru audieri.

După administrarea probatoriului, șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca față de aceștia să fie dispuse măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Totodată, victimelor le-au fost asigurate măsuri de referire, sprijin și protecție de către un O.N.G. specializat în lupta împotriva traficului de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.