Administraţia Naţională de meteorologie a publicat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 19 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MUNTENIA

Temperatura aerului va fi în general în creștere. În medie regională, în prima săptămână se vor  înregistra valori maxime cuprinse între 1 și 3 grade și minime între -7 și -3  grade, iar în săptămâna a doua temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime vor fi de -4… -3 grade.
Precipitații, slabe cantitativ, vor fi  posibile începând cu data de 28 decembrie, până atunci probabilitatea de semnalare a acestora fiind scăzută.

LA MUNTE

În prima săptămână, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 3 grade, iar cele minime între -11 și -5 grade, valorile mai mari urmând a se înregistra în după-amiaza zilei de 22 decembrie, respectiv dimineața zilei de 23 decembrie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor oscila în jurul valorii de 0 grade, iar noul an începe cu o maximă, în medie, de aproximativ -1 grad; media minimelor va fi de -7… -6 grade. Ninsorile sunt de așteptat începând din 28  decembrie. Până atunci,  condițiile de semnalare a acestora vor fi reduse.

Comments

comments