Meteorologii au emis un nou COD PORTOCALIU de vreme rea!

Meteorologii au emis un nou COD PORTOCALIU valabil în perioada 01 iulie, ora 14:00 – 02 iulie, ora 06:00.
Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.
Doar în ultimele 24 de ore, vremea nefavorabilă a produs efecte în 66 localități din 15 județe, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 83 case, 125 curți, 13 beciuri, pentru degajarea a 59 copaci și 7 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, fiind afectate 2 autoturisme. De asemenea, pompierii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 3 imobile, cât și pentru stingerea a 2 incendii produse la 1 pensiune și la 1 transformator electric provocate de un trăsnet.
Recomandări pentru populație:
❗Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.
❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.
❗În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ și fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here