Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna martie. Află cum va fi vremea în prima lună de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 4 martie – 1 aprilie. Potrivit meteorologilor, în acest interval temperaturile vor fi mai ridicate decât media normală.

Săptămâna 4 – 11 martie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la
munte și local excedentar în nordul extrem al țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11 – 18 martie
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 18 – 25 martie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile centrale,
vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 25 martie – 1 aprilie
Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării și normale pentru acestă săptămână în rest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here