Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 25 martie – 22 aprilie. Potrivit meteorologilor, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi în general deficitare.

Săptămâna 25 martie – 1 aprilie
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână și local mai coborâte, în special în zonele de munte. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea de vest a țării și apropiate de cele normale pentru această săptămână în restul teritoriului.

Săptămâna 1 – 8 aprilie
Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile vestice, nordice și centrale și apropiate de mediile multianuale specifice acestei săptămâni în celelalte zone.

Săptămâna 8 – 15 aprilie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest și de nord a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile intracarpatice și în general apropiate mediile climatologice în restul țării.

Săptămâna 15 – 22 aprilie01.04.2019
Mediile valorilor termice se vor înscrie în limitele a ceea ce reprezintă normalul acestei săptămâni în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi cel mai probabil deficitar la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI