Meteorologii anunță caniculă și secetă! Află prognoza meteo pentru iunie, iulie și august

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru lunile iunie, iulie și august. Se estimează pentru următoarele trei luni o vreme în general frumoasă, chiar caniculară, cu valori termice ce se vor încadra în normele perioadei de vară, în timp ce precipitaţiile vor fi deficitare, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Iunie
Potrivit ANM, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice și centrale și mai ridicate în restul teritoriului. Media multianuală lunară pentru prima lună de vară este de 18,3 grade Celsius. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Iulie
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și vestice. Media multianuală valabilă pentru această lună este de 20,2 grade Celsius. Cantitățile totale lunare de precipitații se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunțat fiind de așteptat în sud-est și sud.

August
Temperaturile medii vor continua să se situeze peste norma climatologică, în cea mai mare parte a țării. Media multianuală valabilă pentru această lună este de 19,7 grade Celsius. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în toate regiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.