Meteo! Toată țara este sub avertizare meteo de ger. Argeșul, atenționare de polei! 

Meteo. Toată țara este sub avertizare meteo de ger. Argeșul, atenționare de polei! Meteorologii au emis două avertizări cod galben de polei și de vânt puternic, valabile în următoarele ore în patru județe din sudul și sud-estul României.

Miercuri dimineață, recordul de temperatură a fost înregistrat la stația Toaca, din Ceahlău: minus 19 grade Celsius. De asemenea, toată țara se află până joi seară sub informare de ger.

Avertizările sunt valabile miercuri, pe parcursul dimineții. Totodată, este în vigoare un cod galben de polei în județele Olt și Dolj.

Meteorologii spun că sunt anunțate precipitaţii slabe care depun polei în Caracal, Drăgănești-Olt, Fărcașele, Radomirești, Dăneasa, Dobrosloveni, Traian, Stoicănești, Redea, Gostavățu, Deveselu, Sprâncenata, Drăghiceni, Băbiciu, Stoenești, Cezieni, Mihăești și Seaca în județul Olt.

De asemenea, sunt vizate localitățile Craiova, Filiași, Podari, Leu, Brădești, Șimnicu de Sus, Bucovăț, Ișalnița, Braloștița, Bratovoești, Breasta, Castranova, Dioști, Goiești, Teasc, Coșoveni, Malu Mare, Robănești, Teslui, Țuglui, Coțofenii din Dos, Drăgotești, Cernătești, Scăești, Sopot, Almăj, Mischii, Predești, Ghindeni, Ghercești, Coțofenii din Față, Cârcea și Pleșoi din județul Dolj.

În Dobrogea, până la ora 11.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt. În zonele de litoral ale județelor Tulcea și Constanța vor fi intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 60 km/h.

În timpul zilei, se vor înregistra valori sub pragul înghețului în majoritatea regiunilor, iar în noaptea următoare va fi ger.

Mai multe porțiuni de drum din sudul țării sunt acoperite cu polei, iar utilajele acționează cu material antiderapant. Cele mai mari probleme sunt în județele Olt și Argeș.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că miercuri dimineața nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a unui eveniment rutier sau a condițiilor meteorologice.

Totuși, există câteva tronsoane de drumuri naționale, unde carosabilul este alunecos din cauza poleiului. Echipajele drumarilor acționează cu material antiderapant pe DN 65 Colonești – Balș, în județul Olt, pe DN 67B și pe DN 65B, în afara municipiului Pitești, județul Argeș.

Autoritățile le recomandă șoferilor să circule cu viteză foarte redusă, să evite manevrele periculoase și să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei.

Pe arterele rutiere principale, autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești – Brașov, carosabilul este uscat, iar vizibilitatea este bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.