În 1944, pe 25 octombrie, Armata Română elibera ultima localitate românească de sub ocupație străină, orașul Carei, îndeplinindu-și misiunea nobilă de a apăra unitatea națională și integritatea teritorială a statului român.

De ziua Armatei Române, pe 25 octombrie, a avut loc o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor din Pitești. Cu această ocazie, prefectul Emilian Dragnea a adresat un mesaj invitaților și militarilor prezenți:
”Domnule comandant,
Doamnelor și domnilor,
Ziua de 25 octombrie are o semnificație aparte pentru români. Astăzi sărbătorim Ziua Armatei Române, o zi cu o valoare simbolică pentru conștiința națională.
Avem un respect deosebit pentru cei care au scris istorie pentru libertatea și integritatea statului român, iar sacrificiul lor nu va fi uitat niciodată. Ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața memoriei eroilor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă și transmit toată prețuirea veteranilor și văduvelor de război.
Armata Română este instituția care și-a definit destinul prin acțiunea permanentă în slujba poporului român, atât în momente cheie din istoria României, dar și în zilele noastre, militarii participând la numeroase misiuni în teatrele de operații din străinătate. Ostașii noștri au demonstrat în fiecare zi că sunt oameni cu spirit învingător și caractere puternice.
Armata a reprezentat și continuă să fie unul dintre stâlpii pe care națiunea se sprijină în momente de cumpănă și, prin tot ceea ce au făcut pentru noi, au îmbogățit sensul cuvintelor ONOARE și PATRIE.
Doamnelor și domnilor militari,
Țin să vă mulțumesc în mod deosebit pentru curajul, devotamentul și profesionalismul dumneavoastră și vă adresez cele mai calde felicitări, urări de bine și succes în întreaga activitate.
La mulți ani!”.

Comments

comments