Sorin Ovidiu Vîntu îi transmite un mesaj tranșant preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea. Omul de afaceri este de părere că șeful PSD trebuie să renunțe la ordonanțe dacă nu vrea să își piardă libertatea.

Redăm mai jos postarea integrală de pe facebook a lui Sorin Ovidiu Vîntu.

“Nu suport femeile urâte, nu suport bărbații proști, urăsc să fiu manipulat, dar cel mai mult urăsc încercarea cuiva de a-mi controla viața sau de a-mi spune cine sunt. Toate deciziile pe care le-am luat în viață, bune sau tâmpite, le-am luat după cum am avut EU chef, fără a-mi păsa vreodată de opiniile cuiva.

În schimb, am acceptat fără rezervă autoritatea statului, dorindu-mi să fiu locatarul și acționarul în același timp al unui stat puternic. Din acest motiv, în loc să plec în exil, am acceptat toate sentințele pe care le-am considerat profund nedrepte și mi-am petrecut majoritatea ultimilor 7 ani prin pușcării.

Statul puternic în care eu cred înseamnă totalitatea legilor penale, civile sau comerciale acceptate de către toți locuitorii și acționarii lui. De aceea, domnule Dragnea, singurul lucru pe care îl puteți face este acela de a retrage ordonanțele față de care o parte însemnată a acționarilor acestui stat au o atitudine de respingere fermă.

Revenirea clasei politice la respectarea cetățenilor statului pe care vremelnic îi conduc este un act de normalitate și înțelepciune, nu un act de lașitate. Riscați astfel ca, din pricina unor ordonanțe dubioase și a unei caricaturi de lege a grațierii care nu rezolvă nimic, să vă pierdeți nu doar respectul multora dintre noi, ci și libertatea.

România are nevoie de o nouă filozofie penală, de o nouă abordare față de cei care au greșit în raport cu concetățenii lor, dar asta trebuie făcută calm, în timp și cu acordul tuturor.
Înlocuiți, domnule Dragnea, șmenul cu o abordare cinstită și profesională a problemelor din zona justiției”, a scris SOV.

Comments

comments