Memorial “Bebe Nistorescu”, ediţia a V-a, 24 iunie 2017. O invitaţie pentru toţi căţărătorii, de la mic la mare!

0
1153

 

Concursul de escaladă ”Memorial Bebe Nistorescu” este o reuniune a cățărătorilor din întreaga țară și are drept scop valorificarea potențialului deosebit pentru practicarea escaladei sportive a zonei Cheile Dâmbovicioarei prin amenajarea de rute noi, reamenajarea rutelor vechi și promovarea zonei. La acest concurs poate participa orice persoană din țară, indiferent dacă este înscrisă sau nu într-un club sau asociație sportivă.

Înscrierile se fac în limita a 100 de concurenți, pentru 4 categorii de participanți – Adulți (Bărbați, Femei), Juniori (Băieți și Fete).

Concursul are trei grade de dificultate: ușor, mediu și dificil, pentru toate categoriile de participanți. Decizia de a se înscrie într-o categorie sau alta de dificultate aparține fiecărui participant și nu este condiționată de vârstă, experiență sau realizările sportive anterioare competiției. Concursul se va desfășura doar pe traseele amenajate special pentru această competiție (12 trasee, numerotate adecvat și având specificat gradul de dificultate – concurenții pot găsi topo-uri cu descrierea traseelor).

După caz – pentru concurenții minori și începători – din necesități de securitate suplimentară, traseele de juniori vor fi echipate și cu corzi în manșă și se va asigura asistență suplimentară la parcurgerea traseelor respective (1 sau 2 filatori). Decizia aparține arbitrilor, după consultarea cu Comisia de Jurizare.

Traseele au o înălțime medie de 15– 5 m și vor fi pre-echipate cu bucle de către organizatori.
Traseele sunt încadrate în 3 paliere de dificultate: 4 trasee ușoare, 4 trasee medii și 4 trasee dificile.

În borderoul de punctare folosit de brigada de jurizare a concursului, fiecare traseu va fi cotat cu un punctaj total de 1.000 de puncte. Pentru traseele realizate “la vedere” se va acorda un bonus de 300 de puncte la prima încercare, 200 de puncte la a doua încercare și 100 de puncte la a treia încercare. Parcurgerea traseelor de concurs se realizează de către concurenți ori de câte ori doresc, într-un interval fix de 20 de minute.

Un traseu se consideră realizat și va fi punctat atunci când va fi parcurs în întregime – de la bază până în “top” în sistem top rope fara ajutor suplimentar (bucle, spituri, pitoane), în manieră ”red point”. Nu asiguram filator!

Arbitrajul va fi asigurat pentru fiecare concurent. Arbitrii vor nota traseul parcurs, vor consemna din câte încercări a realizat un concurent topo-ul, timpul obținut după parcurgerea integrală a traseului (de la bază până la atingerea punctului final – topo). Astfel, brigada de arbitri va realiza departajarea concurenților cu punctaje egale.

Fiecare participant trebuie să dețină echipament propriu (casca, papuci de cățărat, coardă, espadrile, săculeț de magneziu, dispozitiv pentru asigurare). Echipamentul trebuie să fie în bună stare, să nu fie uzat sau să prezinte deteriori care pot pune în pericol siguranța cățărătorului. Organizatorii nu pun la dispoziție filatori decât în cazuri speciale (pentru concurenții minori și începători). Organizatorii pun la dispoziția participantilor bauturi hidratante si alimente energizante.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula înscrierea, implicit participarea în concurs sau scoaterea din concurs a sportivilor care încalcă prezentul regulament sau normele etice și/sau morale impuse de bunul simț.

În spațiul de concurs va fi o ambulanță, cu echipaj de intervenție pentru urgențe medicale.
Pentru situații de intervenție rapidă, va fi prezentă la fața locului și o echipă de patrulare din cadrul formației Salvamont.

Competiția se va desfășura pe parcursul unei zile – sâmbătă, 24 iunie 2017. Intervalul orar pentru participarea la competiție va fi sâmbătă, 24 iunie 2017, între orele 10:00-14.00.
Nu se percepe taxă de participare.

Festivitatea de acordare a premiilor (diplome și trofee) și petrecerea de final vor avea loc in aceeasi locatie, dupa jurizare, începând cu orele 14:30. Orice activitate sportivă susținută pe traseele amenajate pentru concurs după încheierea competiției cade în responsabilitatea proprie a sportivului. Fiecare concurent, arbitru, membru al echipajelor Salvamont, membru al echipei de Ambulanță sau membru al Comisiei de jurizare va lua la cunoștință și va semna pentru acceptarea prezentului Regulament de concurs.

ATENȚIONARE
Practicarea escaladei sportive presupune asumarea unor riscuri. În cazul în care practicanţii nu cunosc, nu respectă sau ignoră normele de securitate specifice acestui sport şi modalitatea de asigurare a coechipierului sau de parcurgere a traseelor de escaladă sportivă în maniera “cap de coardă” îşi asumă în întregime responsabilitatea, conform normelor eticii de concurs şi a prezentului regulament.
•€ Participanţii la acest eveniment, care au împlinit vârsta de 18 ani, îşi asumă pe propria răspundere aceste riscuri.
•€ În cazul minorilor, participarea este permisă doar cu acordul scris al părinţilor sau a tutorelui legal sau sub supravegherea acestora ori a unui antrenor care este împuternicit de către aceştia.

Alegerea coechipierului în cadrul concursului de escaladă (cel care asigură căţărătorul) este la latitudinea fiecărui participant. Atât cel care se caţără, cît şi cel care asigură, sunt singurii responsabili de eventualele accidente care pot surveni. În acest sens, vă recomandăm deținerea de asigurare medicală. Cei 100 de participanţi vor fi selectaţi dintre persoanele înscrise la concurs în ordinea cronologică şi în funcţie de încadrarea pe gradele de dificultate a traseelor.

Mai multe detalii AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here