Mâine, 12 mai, membrii Sindicatului Sanitas Argeş vor picheta Ministerul Finanţelor Publice, conform programului de acţiuni de protest stabilit de Federaţia Sanitas din România.

“Sindicatul argeşean va participa cu 50 de membri, conform normei de reprezentare. Vom fi la Minister între orele 11 şi 13.  Nepăsarea, neputinţa, lipsa de comunicare şi transparenţă a domnilor guvernanţi ne-au scos din nou în stradă! De 6 luni de zile, de când sunt la guvernare, nu au prezentat nici o strategie, nici o viziune, nicio continuitate a reformelor şi nici soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-socială, cabinetele şcolare şi creşele, deşi de nenumărate ori am atras atenţia factorilor decidenţi şi chiar le-am înaintat liste cu revendicări. Nici una nu şi-a găsit rezolvare! Iar salariaţii au ajuns la limita suportabilităţii! Nu avem beneficii nici noi, salariaţii, nici pacienţii! Doar lipsuri!” spune Doina Fănică, preşedintele Sindicatului Sanitas Argeş.

Marţi, după pichetarea de la Ministerul Finanţelor Publice, a avut loc o întâlnire între prim+vicele preşedintele Federaţiei Sanitas şi primul ministru, Dacian Cioloş, în prezent şi ministru interimar al Ministerului Sănătăţii. În cadrul acestei întâlniri au fost înaintate din nou revendicările Sanitas şi i s-a atras atenţia premierului că sănătatea este o prioritate naţională şi trebuie tratată ca atare, cu maximă seriozitate, iar situaţia actuală în care se află sistemul sanitar reprezintă o problemă de siguranţă naţională.

Sindicaliştii au solicitat Guvernului României să găsească de urgenţă soluţii sustenabile privind sistemul sanitar şi au avertizat că, în caz contrar, lipsa de răspuns va fi amendată cu grevă generală.

 

Comments

comments