Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, luni, să nu-i ridice interdicţiile impuse de controlul judiciar medicului Gheorghe Burnei. Decizia este definitivă. Astfel, acesta rămâne cu interdicţia de a profesa în spitalele de stat.

Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) decisese, în 29 septembrie, să-i ridice interdicţia lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate dar măsura a fost contestată de procurori la Curtea de Apel.

„€Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Desfiinţează, în parte, încheierea din 29 octombrie 2017 a Tribunalului Bucureşti şi pe fond, rejudecând, respinge cererea de modificare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpat” a decis, luni, Curtea de Apel Bucureşti.

Medicul Gheorghe Burnei a cerut conducerii Universităţii de Medicină „Carol Davila” Bucureşti să îi aprobe cererea de pensionare pentru că a atins limita de vârstă, de 65 de ani, a declarat, în 30 septembrie, pentru MEDIAFAX, rectorul instituţiei de învăţământ, Ionel Sinescu. „Domnul profesor Brunei şi-a depus în urma cu aproximativ o săptămână cererea de pensionare deoarece a atins limita de vârstă, de 65 de ani. Este un demers perfect normal şi perfect legal” a spus Sinescu.

Decizia de pensionare a fost semnată începând cu data de 22 septembrie.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

Comments

comments