Medicii de familie au început activitatea de testare anti-COVID în propriile cabinete medicale, dar și în centrele de permanență din județ!

Medicii de familie au început activitatea de testare anti-COVID în propriile cabinete medicale, dar și în centrele de permanență din județ! Medicii de familie din judetul Arges aflati in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Arges pot testa, incepand cu luna aceasta, persoanele suspecte de infectare Sars-Cov-2 inscrise pe lista proprie si nu numai, conform noilor reglementari legale.

Persoanele eligibile sunt cele suspecte de infectare cu virusul si care se incadreaza in metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut COVID-19 elaborata de Institutul National de Sanatate Publică.

Lista medicilor de familie care desfasoara aceasta activitate se regaseste pe site-ul institutiei, www.casag.ro, sectiunea Informatii pentru Asigurati, alaturi de datele de contact si se reinoieste, zilnic, odata cu incheierea  altor contracte sau acte aditionale la contractele existente, asa cum stabileste cadrul legislativ, nou aparut, in ceea ce priveste activitatea de testare a populației.

De asemenea, toate informatiile referitoare la activitatea de testare, dar si de vaccinare, se regasesc pe aceeasi pagina web a institutiei.

Este una dintre cele mai așteptate si discutate masuri ce se putea lua in strategia de limitare si chiar combatere a infectiei cu acest virus. La acest moment, la nivelul judetului Arges, sunt 100 de medici de familie, care si-au aratat interesul în ceea ce privește activitatea de testare și cu care instituția noastra a incheiat acte aditionale la contractele existente sau noi contracte pentru derularea acestei activitatii. Testarea se va realiza, atat in cabinetele individuale ale medicilor de familie, precum și in centrele de permanenta din judet, cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană, teste care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană, afişată pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Testarea va fi decontata de catre CAS Arges, pentru fiecare caz (persoana) raportat de catre medicii de familie in Corona Forms, pentru care medicul de familie nu a perceput sume suplimentare” a declarat Directorul General CAS Arges, dr. Carmen Mușat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here