joi, aprilie 18, 2024
Acasă Sănătate Medicii de familie ar putea să primească mai mulți bani pentru fiecare...

Medicii de familie ar putea să primească mai mulți bani pentru fiecare vaccinare, dacă merg la domiciliul pacienților

Medicii de familie ar putea să primească mai mulți bani pentru fiecare vaccinare, dacă merg la domiciliul pacienților. Medicii de familie ar putea primi mai multi bani pentru fiecare doză de vaccin anticovid administrată pacientilor la domiciliu. În încercarea de a impulsiona  procesul vaccinarii, medicii de familie care vaccinează anticovid pacienți la domiciliu, ar putea primi cu 20 de lei în plus față de tariful de 40 de lei pe care îl primesc dacă administrează vaccinul la cabinet.

Guvernul a lansat în dezbatere publică un proiect de modificare a ordonanței de urgență în acest sens, pentru ca medicul de familie să își acopere cheltuielile de deplasare, precum si cele pentru materialele sanitare necesare în plus pentru vaccinare la domiciliu, se arată in proiectul de lege.

”O parte a medicilor de familie care vaccinează acum în cabinet merg deja la domiciliu și au vaccinat acei pacienți care nu se puteau deplasa la cabinet. Iar în mediul rural, nu exista cabinet în satul alăturat, colegii noștri au mers și au vaccinat fără a fi plătiți suplimentar pentru asta. Acum, legea le recunoaște acest efort. Încercăm să convingem pacienții din convingere profesională pentru că știm că doar vaccinarea ne va salva de pandemie, nu pentru că suntem plătiți în plus.” a declarat Raluca Zoițanu,  președintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de familie.

Guvernul declară că speră să reducă presiunea pe centrele de vaccinare, potrivit proiectului, însă deja zeci de centre din țară s-au închis in lipsa pacientilor.

Interesul pentru vaccinare la cabinetul medicilor de familie a fost scăzut: in primele 2 săptămâni din luna iulie, 2500 de medici de familie au vaccinat anticovid doar 3.500 de pacienti.

Cifrele oficială arată că sunt peste 5.100.000 de mii de persoane vaccinate in România. Ieri s-au vaccinat aproape 14.000 dintre care  9.800 cu prima doză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.