Medic depistat pozitiv cu coronavirus la Spitalul Județean Pitești. Un medic chirurg de la Spitalul Județean Pitești a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Și patru asistente și infirmiere așteaptă să sosească rezultatul testelor, fiind suspecte, de asemenea, de infectare, în principal pentru că prezintă, la rândul lor, simptomatologie specifică.

Din câte se pare, medicul a fost reclamat de colegi după ce de mai multă vreme avea o tuse puternică iar la recomandările acestora de a sta acasă a refuzat categoric. A refuzat și să se testeze pe PCR, în cadrul camapaniei de vinerea trecută, când au fost testate cadrele medicale,  motivând că testul rapid făcut cu câteva zile înainte a fost negativ. A fost însă obligat să facă o tomografie computerizată, iar starea plămânilor este dezastruoasă.

Potrivit prefectului de Argeș, Emanuel Soar e, în Spitalul Județean Pitești au fost declanșate mai multe anchete, pentru a se clarifica situația epidemiologică și înprejurările care au dus la o astfel de situație. Și, mai ales, de ce conducerea nu a anunțat suspiciunile și discuțiile din cadrul spitalului către Prefectură și Comitetul pentru Situații de Urgență.

Emanuel Soare a declarat că se vor face eforturi susținute pentru închiderea focarului cât mai repede, fără alte implicații, deși ancheta epidemiologică se anunță a fi una foarte anevoioasă, dat fiind perioada foarte mare în care medicul a prezentat simptome  dar a venit la serviciu.

Comments

comments