9.3 C
Pitesti
Friday, April 23, 2021

Meciurile găzduite de România în cadrul EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune

184 views

Meciurile găzduite de România în cadrul EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune. Ministerul Tineretului și Sportului anunță printr-un comunicat de presă că meciurile pe care „Arena Națională” le va găzdui în cadrul EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune.

În luna iunie, „Arena Națională” va găzdui patru meciuri de la EURO 2020, turneul final care ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. Organizatorii au voie să ocupe 25% din capacitatea stadionului, deci vor putea fi primiți la meciuri circa 13.000 de spectatori, la fiecare partidă.
„Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor”, explică MTS.
Iată care este planul de acces al spectatorilor:
  1. Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.
  2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.
  3. Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.
  4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.

În această formă planul de acces al publicului este deja avizat de UEFA, Institutul Național de Sănătate Publică și a întrunit consensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la ședința din 3 martie 2021.

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie, la doar două zile după startul Euro 2020. Austria va juca cu Macedonia de Nord. Meciul urmează să aibă loc de la ora 18.00.

Pe 17 iunie, la ora 15,00, este programat meciul Ucraina contra Macedonia de Nord iar ultimul meci din faza grupelor care se va disputa la București va fi pe 21 iunie, între Ucraina și Austria, de la ora 18:00. De la aceeași oră, dar la Amsterdam, se va desfășura celălalt meci din grupa C: Macedonia de Nord va juca cu Olanda.

Bucureștiul a primit și a șasea optime, cea în care se va întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța, Germania și Ungaria, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în optimi. Meciul va avea loc la ora 21:00.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI