Din cauza coronavirusului, oficialitățile din România au decis să interzică adunările peste 1000 de oameni. Decizia afectează și meciurile din Liga 1, Liga 2 și alte competiții sportive, dar și spectacole și alte evenimente. După ce în România au fost confirmate 13 cazuri de coronavirus, iar 13.000 de persoane se află în izolare, Ministerul de Interne a decis să ia măsuri dure. Astfel, au fost interzise evenimentele publice cu peste 1.000 de persoane. Decizia nu se referă doar la numărul de spectatori prezenți în tribune, ci și la oficiali, jucătorii, membrii staff-ului și autoritățile locale.

Având în vedere hotărârile luate de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Argeș, dispune:

Jocurile din cadrul Inter Ligii Naționale se vor relua în data de 04.04.2020 orele 08:30; jocurile din cadrul celorlalte competiții organizate de AJF Arges, programate până la data de 31.03.2020, inclusiv, se vor desfășura fără spectatori, în conformitate cu prevederile art. 59 alin. 2 din ROAF:

În cazul în care jocul se desfăşoară fără spectatori (“cu porţile închise“), au acces în stadion persoanele prevăzute la alin.1 lit.a–j, la care se adaugă:
a. Maximum 30 de oficiali, jucători, sponsori din cadrul fiecărui club, pe bază de tabel nominal semnat de delegatul clubului;
b. Personalul angajat al clubului, strict necesar pentru funcţionarea instalaţiilor stadionului şi organizarea jocului, pe bază de tabel nominal şi legitimaţie de serviciu;
c. Forţe de ordine; numărul de persoane din dispozitivul de siguranță va fi consemnat în planul de acțiune;
d. Ziarişti, câte unul de la fiecare organ de presă, pe bază de tabel nominal întocmit de clubul organizator;
e. Cel mult 5 persoane, reprezentând autorităţile publice locale;
f. Reprezentanţii AJF Arges, pe baza legitimaţiei de serviciu sau a delegaţiei emisă de forul competent.
g. Delegatul de joc va supraveghea respectarea prevederilor de mai sus.

Prin excepție de la prevederile de mai sus, în situația obținerii avizului prealabil al Direcției de Sănătate Publică competente la nivel local, jocurile vor putea fi organizate cu spectatori, cu respectarea următoarelor condiții:
(a) numărul de participanți să fie mai mic de 1.000 și;
(b) să fie efectuată o analiză a riscului cu privire la organizarea jocului respectiv cu spectatori, elaborată la nivelul Direcției Județene de Sănătate Publică”. (foto ilustrativ)

Comments

comments