Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar de la Roșiori a fost suspendat

Urmare a declarațiilor preliminare ale comisiei de anchetă a AGIFER, a avizărilor ulterioare ale CFR SA și a declarațiilor oficiale privind incidentul feroviar produs în cursul acestei dimineți în stația Roșiori Nord, CFR Călători precizează că:

  • în prezent circulația feroviară se desfășoară în continuare doar pe liniile 1, 2 și 3 care nu au fost afectate de incident.
  • din primele verificări și conform informațiilor oficiale ale specialiștilor prezenți la fața locului, mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția oprire (culoarea roșie) și a tamponat ultimul vagon al trenului de marfă, aflat în mers pentru garare. Aceste informații sunt deja verificate, analizate și certificate de membrii comisiei de anchetă AGIFER, comisie care va stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului.
  • mecanicul este autorizat și deține permisul de conducere aferent trenului de călători și vechimea necesară pentru a conduce trenurile de rang superior.
  • până la definitivarea cercetării de către organele abilitate, mecanicul nu va mai conduce trenuri de călători.
  • informarea CFR Călători din această dimineață s-a bazat pe avizările oficiale primite de la CFR SA de la acea oră.
  • cauzele care au generat producerea acestui incident feroviar sunt în cercetare de AGIFER care poate oferi atunci când este posibil detalii oficiale despre cursul și rezultatele anchetei.

Foto: clubferoviar.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here