Măsură de ultimă oră în spitale: „Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile”

0
115

Măsură de ultimă oră în spitale: „Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile”. Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat luni, 10 octombrie, că internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe vor fi suspendate pentru următoarele 30 de zile, din cauza faptului că sistemul medical românesc este la limită, în contextul creșterii uriașe a numărului de pacienți care ajung la spital infectați cu Covid-19.  Există însă și excepții.

Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a spus dr. Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Există și excepții de la noul ordin, prevederile nefiind aplicate în cazul „urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here