Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că din 15 mai toți românii vor fi obligați să poarte mască în spațiul public și pe transportul în comun.

Dragi români, așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Am decis astăzi ca toată lumea să poate măști în spațiile publice sau în transportul în comun“, a declarat Iohannis, care a apărut în conferința de presă purtând mască.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat și că după 15 mai românii nu vor mai trebui să aibă asupra lor declarațiile pe propria răspundere atunci când se deplasează în spațiile publice.

După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Pentru protecția generală a populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare după 15 mai, precum interdicțiile de manifestări și adunări publice. Mi s-a părut important să vă dau această veste ca să avem toți această perspectivă după 15 mai. E vorba de libertatea de miscare individuală. E pentru protecția individual și socială. Până la 15 mai, toate restricțiile rămân în vigoare. Stați acasă!”

Comments

comments

DISTRIBUIȚI