Măștile faciale pot deveni ineficiente, dacă sunt purtate pe timp de ploaie, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. OMS spune că masca trebuie înlocuită, dacă devine umedă, deoarece nu mai este eficientă în lupta contra coronavirusului. Potrivit medicilor, măștile ar trebui înlocuite de fiecare dată când se umezesc sau „le atingeți”, dar ultima variantă nu pare să stea în picioare. Similar, sfatul OMS vizează purtarea unor măști cu cel puțin trei straturi de protecție. Din păcate, umezeala poate compromite chiar și o mască medicală, potrivit gandul.ro

Suntem în anotimpul ploios, iar obligativitatea măștii intră în vigoare de mâine, în Argeș. Atât timp cât măștile sunt ineficiente pe timp de ploaie, odată ce sunt umede, oare câte măști de schimb ne vor trebui pe zi? Și de unde își vor permite financiar oamenii să schimbe mai multe măști pe zi?

De miercuri, 14 octombrie, masca devine obligatorie în spațiile publice din Argeș. Amenzi de până la 2.500 lei pentru cei care nu respectă măsurile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de luni că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Argeș, în toate spațiile publice, începând cu ziua de miercuri, 14 octombrie. Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani.

Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus. De miercuri, toți cei aflați pe raza administrativ-teritorială a județului vor trebui să poarte mască în spațiile publice, cu excepția copiilor sub 5 ani. Cei care nu vor respecta măsura de protecție individuală riscă amenzi în valoare de 500-2500 lei, în baza legii 55/2020. (sursa foto: digi24.ro)

Comments

comments