Marţi, în Piaţa Milea din Piteşti, observaţii astronomice. Puteţi vedea cu ochii voştri Soarele şi exploziile solare

Muzeul Judeţean Argeş în parteneriat cu Asociaţia Astronomică Urania vă invită în cadrul Zilelor Argeşului şi Muşcelului, marţi, 11 august 2015, în Piaţa Vasile Milea, între orele 13.00 – 18.00 să participaţi la o serie de Observaţii astronomice Solare.

 

Se vor putea vedea detalii spectaculoase pe suprafaţa Soarelui, explozii solare dar şi petele solare, prin telescoape performante prevăzute cu filtre speciale (Halpha pentru observarea suprafeţei Soarelui respectiv filtre în spectru continuu vizibil cu transmisie de 1/100.000) care acţionează ca o oglindă, reflectând marea majoritate a razelor dar lasă câteva să treacă doar pentru a putea vedea un Soare galben portocaliu cu pete şi facule, total inedit de observat.

După ora 18.00, Asociaţia Urania vă aşteaptă la Pensiunea Valea Doamnei lângă Nucşoara unde este amplasat fieful taberei sale anuale de astronomie: „朸RANIA AstroCAMP 2015”・pentru observaţii de seară cu Saturn şi inelele sale fenomenale în meniu, Luna cu munţi şi cratere spectaculoase, nebuloase şi galaxii, roiuri stelare globulare sau deschise absolut spendide, ţinând cont de telescoapele automate cu GPS controlabile wireless cu iPad-ul sua telefonul mobil.

O altă atracţie va fi prezentarea constelaţiilor bolţii cereşti cu ajutorul laserelor, punctând stea cu stea şi povestind legendele constelaţiilor, ceea ce va face acest eveniment total inedit şi memorabil.

Prezentările sunt GRATUITE şi sunt programate numai pentru seara de 11 august 2015, începând cu ora 21.30 până în jurul orei 00.00 la Pensiunea Valea Doamnei.

Înscrierile pentru deplasarea la Pensiunea Valea Doamnei se pot face la Muzeul Judeţean Argeş, luni 10 august/marţi, 11 august, între orele 8.00-16.00.

Locurile pentru transportul asigurat de Muzeul Judetean Arges sunt limitate.
Cei care nu se mai incadreaza in locurile asigurate de muzeu vor putea ajunge prin mijloace proprii de transport dar trebuie sa se inregistreze la muzeu pentru aceeasta activitate.
Publicul interesat si pentru alte activitati de astronomie ce se vor desfasura in viitor in zona pot contacta Muzeul Judetean Arges pentru detalii suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here