Marţi, COD GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii în 16 județe. Miercuri, frig, ploi și vânt puternic

0
1073

Marţi, COD GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii în 16 județe. Miercuri, frig, ploi și vânt puternic. 16 județe se vor afla marți sub cod galben de ploi torențiale și vijelii, până miercuri dimineață. ANM a emis și o informare meteo de vremea rea, în vigoare miercuri, anunțând ploi puternice și vânt.

Codul galben anunță ploi torențiale, intensificări ale vântului, vijelii frecvente, descărcări electrice și grindină.

Avertizarea este în vigoare începând de marți de la ora 13:00 până miercuri la ora 10:00, în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

Meteorologii anunță că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania.

De asemenea, meteorologii au emis și o informare meteo valabilă miercuri între orele 10:00 – 23:00.

În intervalul menționat în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală în general de 45 și 55 km pe oră.

Vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sub-estice și centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here