Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul și Sectorul Social-Filantropic și de Misiune, a organizat astăzi în municipiul Pitești o nouă ediție a „Marşului pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”.

Manifestarea a început prin rostirea în cor a rugăciunii Tatăl Nostru.

A fost intonat și Imnul Național al României, urmat de marșul organizat la care au luat parte peste 1000 de persoane. Părinții împreună cu pruncii, tineri și vârstnici, au pornit din fața Teatrului Al. Davila pe traseul Biblioteca Municipală ,, Dinicu Golescu”・- Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din piața Vasile Milea, unde a fost săvârșită o slujbă de Tedeum.

La marş au participat și reprezentanți ai Centrului Eparhial, dar şi mai mulţi preoţi de la bisericile din judeţ.

Participanții au purtat pancarte cu mesaje pentru susţinerea femeii, a familiei şi a vieţii, scopul fiind acela de a atrage atenţia asupra numărului mare de avorturi care se fac în spitalele din România.

Potrivit învăţăturii Bisericii, avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea că astăzi familia se confruntă adesea cu violenţa domestică, divorţul, avortul, abandonul copiilor de către părinţi şi al părinţilor vârstnici şi bolnavi de către copii, delincvenţa juvenilă, indiferenţa faţă de suferinţa altora, suicidul, dorinţa de câştig material imediat şi cu orice preţ, alcoolismul şi drogurile, concubinajul etc.

Din nefericire, avortul, divorțul şi scăderea natalității au devenit fenomene dramatice pentru societate, având ca prim efect negativ diminuarea populației României. Reamintim că în perioada 1958‑2008, în România au fost avortaţi peste 22 milioane de copii. Această tristă statistică plasează România pe locul doi în lume, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Biserica Ortodoxă Română binecuvântează şi încurajează adopţia şi îndeamnă parohiile să ajute familiile cu mulţi copii vulnerabile social și, totodată, să susțină educarea tinerei generații în spiritul valorilor familiei creştine tradiţionale şi să apere permanent darul vieţii umane.

Sursa: eparhiaargesului.ro

Comments

comments