Marşul iRESPONSABILITĂŢII, o nouă acţiune inedită organizată de SERVSAL Argeş

0
504

Locul deșeurilor NU este pe stradă sau în parcuri! Dacă și tu simți că-ți pasă, hai la marș, nu sta în casă! Pe 9 octombrie, alătură-te marșului nostru și vom face pașii necesari spre RESPONSABILIZARE!

Gabriel Moiceanu, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeş, a anunţat oficial data şi tema următoarei acţiuni ce va fi organizată pentru conştietizarea publică în ce priveşte gestionarea corectă a deşeurilor: Marşul iRESPONSABILITĂŢII, duminică, 9 octombrie.
 
„Ne propunem să tragem un semnal de alarmă, să arătăm că se poate şi altfel. Noi îi spunem Marşul Iresponsabilităţii! I-am fi spus altfel, dar nu vrem să fim chiar foarte duri în exprimare. Scopul acestei manifestări este atragerea atenției cetățenilor certaţi cu bunul simţ, care nu înţeleg să procedeze aşa cum trebuie când vine vorba despre deşeuri, care preferă să arunce gunoiul la întâmplare, decât să îl pună în coş. Avem coșuri de gunoi, dar nu le folosește nimeni! Asta e problema. Avem parcuri frumoase, dar ce folos că trebuie să adunăm coji de seminţe şi resturi de pe spaţiul verde. Iar costurile nu sunt deloc mici, pentru administratorii de oraşe.”, a declarat Gabriel Moiceanu.

Acţiunea este programată să aibă loc pe data de 9 octombrie, începând cu ora 15.00. Astfel, piteştenii care vor să iasă duminică la plimbare sunt invitaţi să se alăture organizatorilor într-un marş prin centrul oraşului, demers ce îşi propune să atragă atenţia cetăţenilor asupra modului civilizat de comportare în spaţiile publice şi de aruncare a deşeurilor.

Sunte aşteptate peste 500 de persoane, în frunte cu ecovoluntarii nelispiţi de la nici o acţiune a ADI Servsal Argeş.

„Vrem să ne vadă oamenii. Vor fi pancarte făcute de către voluntari şi mesaje legate de responsabilitatea civică“, a mai precizat Gabriel Moiceanu.

Coloana de manifestanţi va pleca din Piaţa Primăriei, de unde participanţii se vor îndrepta, pe Strada Mare spre Piaţa Vasile Milea şi retur pe lângă magazinul Fortuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here