Marius Stroescu, Vicepreşedinte PRO România Argeş: Agricultura – domeniu de importanță națională strategică

Marius Stroescu, Vicepreşedinte PRO România Argeş: Agricultura – domeniu de importanță națională strategică. Agricultura a fost motorul economic al României, care an de an, ne-a adus miliarde de euro din exporturi. Din păcate, ȋn prezent, exportăm materie primă și importăm produse finite, afirmă candidatul PRO România Argeș la Senat, Marius Stroescu, fost Director APIA. Ce ȋnseamnă asta? Că dăm străinilor grâu bun și luăm de la ei pâine și pateuri congelate.

Grâul, porumbul, semințele de floarea soarelui și soia trebuie să rămână ȋn țară. Aceste produse trebuie declarate de importanță națională strategică, la fel cum agricultura, ȋn general, trebuie să fie declarat domeniu de importanță națională strategică. Va fi prima mea propunere ȋn Parlament.

Atunci când am aderat la Uniunea Europeană, ȋn 2007, am fost obligați să ȋnființăm o rezervă de cereale a statului, pentru situații de urgență. Ȋn România, acea rezervă există doar pe hârtie. Politicienii nu au vrut sau nu au putut să o facă, iar asta ne poate costa scump ȋn viitorul apropiat. Toată lumea spune că după pandemie va urma foametea mondială așa că, pentru PRO România, siguranța alimentară a românilor va fi o prioritate.

Statul ar trebui să investească ȋn industria de procesare a produselor agricole, care va crea locuri de muncă și va asigura românilor mâncare sănătoasă, pe mese.

Ca senator, voi lupta pentru a construi depozite agricole și pentru a cumpăra recolta producătorilor mici și mijlocii, la prețuri corecte”, declară candidatul PRO România Argeș, Marius Stroescu.

REALIZAT DE EDITURA REALITATEA ARGEȘEANĂ  LA COMANDA PRO ROMANIA ARGES, CMF 11200008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.