Vacanţă fără teme! Mare bucurie pentru elevii din şcoala generală şi liceu. Aceştia nu vor mai primi teme în vacanţă. Potrivit ordinului Ministrului Educaţiei din decembrie anul trecut, temele de la şcoală trebuie să fie cât mai puţine, chiar deloc. Astfel, „la clasa pregatitoare nu se vor da teme pentru acasa, la invatamantul primar temele zilnice vor reprezenta maximum 1 ora, iar la celelalte niveluri de invatamant maximum 2 ore. In perioada vacantei, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invatamantul primar si gimnazial”, spune Ordinul 5893.

La finalul anului 2016 a aparut Ordinul ministrului Educatiei nr 5893 privind temele pentru acasa in invatamantul preuniversitar. In perioadele de evaluare se recomanda ca temele sa se transforme in aplicatii si activitati in clasa.

Din 3 februarie incepe vacanta intersemestriala, şi potrivit articolului 5, care stabileste in mod explicit faptul ca “in perioada vacantei, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invatamantul primar si gimnazial”.

Comments

comments