Marcel Vela: Puteți să părăsiți localitatea după 15 mai, FĂRĂ declarație! Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, pe pagina sa de Facebook, că după data de 15 mai, românii nu mai au nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a ieşi din oraș sau din județ, autoritățile luând decizia de a nu impune o limită în zonele.

Vela explică faptul că ar fi fost dificil să impui restricții în zonele metropolitane, astfel că s-a decis ca oamenii să poată circula în aceste zone fără declarație pe propria răspundere.

“Vreau să vă spun că au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv Bucureștiul, care este foarte legat de județul Ilfov, de exemplu. Adică sunt mulți cetățeni din județul Ilfov care locuiesc în București sau mulți bucureșteni care sunt în București, lucrează aici, dar și-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureștiului care ține din punct de vedere teritorial administrativ de județul Ilfov. Și atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, lucru care se întâlnește nu doar în București, ci și în Cluj, Timișoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă urbană cunoscută ca și zonă metropolitană. Și în acest context am decis următorul lucru: puteți să mergeți, să părăsiți localitatea, fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ”, a clarificat ministrul de Interne, miercuri seara, răspunzând unor întrebări primite pe Facebook.

Așadar, a explicat Marcel Vela, nu va mai fi impusă o limită administrativ-teritorială.

Comments

comments