Ministrul de Interne, Marcel Vela, a susținut că autoritățile lucrează la mai multe scenarii privind măsurile care vor fi relaxate total sau parțial începând cu 15 mai, însă a precizat că varianța finală depinde de cum vor fi respectate restricțiile în următoarea perioadă, cu precădere de 1 Mai. ​

”Dacă vom respecta toate condițiile, vom implementa un scenariu benefic. Dacă de 1 mai, lumea se relaxează, dacă pe 15 mai se vor înregistra creșteri de cazuri, nu vor fi scenarii care vor fi dicutate într-o variantă optimistă. (…) Lucrăm la mai multe variante, gândim măsuri care se relaxează partial sau total. (..) Dacă avem un comportament corect s-ar putea din 15 mai să avem mai multe măsuri relaxate. dacă facem grătare, întindem chefurile, s-ar putea ca din 15 mai să nu avem atâtea măsuri relaxate ”, a declarat miercuri, Marcel Vela, la Digi 24.

Ministrul de Interne a precizat că numărul de angajați ai MAI în zona operativă a fost suplimentat. Acesta a ținut să menționeze că românii au respectat măsurile impuse de autorități în perioada Sărbătorilor Pascale.

”Din datele noastre, nu există o explozie de cazuri și un număr să intre în zona de alarmare. Suntem pe o pantă lină descrescătoare”, a spus ministrul.

Comments

comments