Marcel Ciolacu: „Toate voucherele de alimente au fost încărcate cu 250 de lei. Aceste programe vor continua și din 2024 încolo”

Guvernul a virat banii pentru alimentarea cu o nouă tranșă a tuturor voucherelor de alimente, suma fiind, ca de obicei, de 250 de lei. Aceasta este a opta tranșă a ajutorului pentru alimente şi mese calde acordat persoanelor vulnerabile, care intră pe cardurile „Sprijin pentru România”.

Astăzi avem o veste bună de la Ministerul Fondurilor Europene: toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranșei pe luna august. Vorbim de 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului.

Mai mult, din negocierile avute înainte de domnul ministru Boloș, aceste programe vor continua și în exercițiul financiar viitor şi vor fi prinse și din 2024 încolo„, a anunţat, vineri, premierul Marcel Ciolacu.

Cine beneficiază de vouchere de alimente și mese calde

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023

– persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.