Marcel Ciolacu, la ceremonia de învestire a noului guvern: „Trebuie să reducem risipa!”

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a spus joi, în plenul Parlamentului, că vrea să facă dreptate în ce priveşte pensiile speciale, referindu-se la tăierea acestora. În plus, eliminarea acestora ar duce la atragerea de bani europeni, mai spune Ciolacu.

La fel cum trebuie, împreună, să facem dreptate odată pentru totdeauna în ceea ce privește pensiile speciale.

Este poate cea mai grea reformă, care a rupt cel mai mult societatea. Dacă vrem să redăm încrederea în stat, atunci trebuie să înțelegem că nu mai putem avea două categorii de cetățeni: unii normali și unii speciali. Toți suntem români (…).

Înainte de a-mi da votul, vă anunț: susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, este singura soluție pentru a avea legitimitate, pentru a tăia apoi toate pensiile speciale. 

Vreau să fac aceste lucruri, pentru că simt că această guvernare nu trebuie să mai fie doar despre stabilitate, ci mai ales despre asumare.

Programul de guvernare pentru care vă cer astăzi votul în Parlament își propune să treacă de la stabilizarea României la modernizarea economică și socială a țării. Această guvernare va fi despre reforme și economie.

Vom lucra în strânsă legătură cu BNR pentru a duce inflația la o singură cifră”, a spus Marcel Ciolacu, joi, în plenul Parlamentului, prezentând programul de guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.