Maraton al vaccinării anti-COVID în unitățile sanitare militare. Acestea vor funcționa non-stop și nu este nevoie de programare

Maraton al vaccinării anti-COVID în unitățile sanitare militare. Acestea vor funcționa non-stop și nu este nevoie de programare. Astăzi începe și un maraton al vaccinării în unitățile sanitare militare. Până pe 11 mai, în aceste centre, oamenii se pot vaccina fără programare 24 de ore din 24.

În prima etapă acest lucru se va putea face la Spitalul Militar Central din București și în unitățile care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin, precizează Ministerul Apărării. Este de vorba de spitalele militare din Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara. Așadar, începând cu 8:00 dimineața, cine dorește se poate prezenta la orice oră la centrele menționate.

În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitări, și celelalte patru spitale din rețeaua medicală a MApN, Sibiu, Focșani, Galați și Pitești, vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv, vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Persoanele care fac prima doză vor fi înregistrate direct în Registrul Național de Vaccinare şi vor fi planificate pentru rapel.

De astăzi își reiau activitatea și cele 20 de centre mobile de vaccinare operaționalizate de spitalele militare și destinate să ajungă în zone izolate sau greu accesibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.