joi, februarie 22, 2024
Acasă Știri MApN: Revin speculaţiile nefondate despre aşa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviştilor

MApN: Revin speculaţiile nefondate despre aşa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviştilor

Ministerul Apărării Naţionale a avertizat, marți, despre revenirea speculaţiilor pe tema unor aşa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviştilor.

Într-un mesaj publicat pe contul oficial de Facebook, MApN susține că în mediul online circulă o adresă trimisă de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj către Asociaţia Medicilor de Familie din acelaşi judeţ. MApN precizează că speculaţiile care acreditează ideea că acest document ar fi o dovadă a pregătirilor de mobilizare a rezerviştilor militari, pe care autorităţile statului român le-ar face pe ascuns în contextul războiului din Ucraina, nu au nicio legătură cu realitatea.
„De fapt, potrivit prevederilor art. 47 din Legea nr 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, Direcţiile de sănătate publică transmit centrelor militare zonale şi judeţene anual, până la data de 1 noiembrie, tabele cu cetăţenii bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani care au afecţiuni medicale incompatibile cu serviciul militar. Precizăm că actualizarea bazelor de date a rezerviştilor reprezintă o activitate cu caracter permanent, la termenele prevăzute de lege şi nu are legătură cu situaţia de securitate din apropierea graniţelor României”, adaugă MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.