MAPN pregătește un proiect de lege pentru pregătirea populației în caz de război

Ministerul Apărării Naţionale are în pregătire un pachet legislativ privind siguranţa naţională, care include şi un proiect vizând pregătirea populaţiei şi a economiei pentru apărare.

Documentul va fi prezentat public în scurt timp, după cum a anunţat în exclusivitate, la Radio România Actualităţi, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Vasile DîncuVom fi mult mai atenţi şi la această infrastructură critică, necesară, pentru adăpostirea populaţiei în caz de conflict. Apoi, este vorba de mobilizarea economiei pentru apărare. Cum faci reconversia în timp de război, să zicem sau de mobilizare pentru că trebuie să faci o reconversie pentru sprijinirea efortului militar. De asemenea, ce face fiecare cetăţean în timpul acesta ca mobilizare? Sunt mecanisme şi proceduri foarte clare.

Invitat al emisiunii „Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină, ministrul Dîncu a mai spus că nu are în vedere introducerea serviciului militar obligatoriu şi că astfel de informaţii apărute în spaţiul public constituie doar dezinformări.

El a adăugat că în perioada următoare vor avea loc mai multe achiziţii prin programul de înzestrare a Armatei, un proiect în acest sens urmând să fie demarat chiar luna aceasta.

Ediția integrală a emisiunii „Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină, poate fi urmărită, VIDEO, în link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/romaniaactualitati/videos/5308080659211080.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here