MApN a prelungit perioada de înscriere pentru locurile de rezervişti în armată. Ce beneficii au voluntarii

374 views

MApN a prelungit perioada de înscriere pentru locurile de rezervişti în armată. Ce beneficii au voluntarii. Și în acest an, Ministerul Apărării Naționale (MApN) organizează o campanie de recrutare și selecție pentru cei ce doresc să ocupe funcții de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

Cei interesați se pot înscrie deja, campania încheindu-se în data de 27 septembrie. Termenul-limită inițial era 23 august, dar MApN a decis prelungirea acestuia până spre sfârșitul lunii viitoare.

Potrivit legislației în vigoare, rezerviștii au, printre altele, dreptul la o indemnizație lunară, la prime de fidelitate, au drepturi de echipare și de hrană, sunt asigurați la sănătate și la șomaj și pot primi diverse recompense.

Locurile pentru rezervişti sunt disponibile în unităţi militare din judeţele Bacău, Bihor, Brăila, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Ilfov, Tulcea şi din municipiul Bucureşti.

Pentru informații suplimentare este necesară prezentarea la sediul centrelor militare zonale/judeţene sau de sector. Adresele şi numerele de telefon ale acestora sunt disponibile pe pagina de internet la adresa https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php.

Pentru înscriere, cetăţenii se pot prezenta la sediul centrului militar zonal/judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cât şi la oricare alt centru militar zonal/judeţean sau de sector, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu.

Căutați aici: https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php

Personalul centrului militar vă va explica în detaliu ce drepturi și obligații aveți, vă va consilia și vă va ajuta să faceți opțiunile cele mai potrivite.

Vă puteți înscrie indiferent dacă aveți sau nu experiență militară anterioară (stagiu militar) sau dacă sunteți sau nu angajați în mediul civil.

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
– să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu;
– să nu împlinească vârsta de 51 de ani înainte de data semnării primului contract.
Selecția constă în probe psihologice, fizice și examinare medicală.

Comments

comments