Ministrul Educației Adrian Curaj a declarat că manualele pentru învățământul preuniversitar pe anul 2017 vor fi concepute în vara anului viitor în urma unor consultări publice cu beneficiarii, elevii și profesorii, precizând că vor fi gata până în luna octombrie.

 

Ministerul Educaţiei intenţionează să inoveze curricula la clasele V-IX, sperând că noile manuale vor fi în şcoli la începutul anului şcolar 2017 – 2018. „O să avem, după un efort destul de lung, rezultate pentru cadrul curricular la clasele V-IX. Manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Vom avea summer camp, iar manualele vor fi pilotate cu beneficiarii, cu tineri, cu copii, cu clase, astfel încât să înţelegem şi reacţia beneficiarilor. În octombrie vom veni la timp cu licitaţiile, ca să avem manuale în 2017”, a declarat Adrian Curaj, ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a mai a anunţat, de asemenea, că a pregătit un program pe 7 ani, din fonduri europene, pentru a inova în zona curriculei. „Pentru a avea curricula livrată aşa cum trebuie, va trebui să facem un efort în zona carierei didactice. Vom operaţionaliza, pe program de fonduri europene pe 7 ani, masterul didactic. Asta înseamnă că intrările în sistem vor fi de o calitate deosebită. Vom avea grijă şi de cei care sunt în sistem, să îi ajutăm la abilitarea curriculară”, a declarat ministrul.

Comments

comments