Mâncarea este informație, iar alimentația ne influențează genetic!

Medici celebri în toată lumea au participat săptâmâna trecută la cea de-a doua ediție a Congresului Național de Medicină a Stilului de Viață, organizat de Romanian Society of Lifestyle Medicine (RSLM), în parteneriat cu Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României. Evenimentul din acest an a fost intitulat „Boli letale moderne: Abordăm simptomele sau cauzele?” și a adus publicului român o nouă abordare științifică a prevenției bolilor.

Cei peste 45 de specialiști prezenți au împărtășit participanților informații valoroase documentate științific despre cum stilul de viață ar putea să ne ferească de boli grave și să ne aducă o bătrânețe lungă și sănătoasă.

Concluzii inedite ale cercetătorilor în medicina stilului de viață

 Medicul american Caldwell Esselstyn, cercetător premiat pentru lucrările sale despre metodele de vindecare a bolilor de inimă a explicat că aceste afecțiuni nu sunt ireversibile. “În arterele noastre se produce un fenomen chimic de constricție care este determinat de alimentația nesănătoasă. În acest mod în zonele în care se acumulează colesterol ar trebui ca vasele să se poată dilata pentru a permite sângelui să treacă. Alimentația bazata preponderent pe plante produce schimbări chimice care au ca efect dilatarea vaselor de sânge așa că avem posibilitatea de a redeveni sănătoși fără operații pentru implantarea de stenturi, fără medicamente care pot avea efecte secundare”, a explicat cercetătorul american.

Un alt medic american renumit pentru studiile sale despre efectele alimentației vegane, Michael Klaper a introdus în prezentarea sa o concluzie extrem de îndrăzneață în ceea ce privește relația între corpul uman și ceea ce mănâncă. “Cercetările dovedesc faptul că alimentația influențează informația genetică, în sensul în care anumite alimente activează anumite gene și estompează pe altele. Deci ceea ce mâncăm reprezintă și informație pentru corpul nostru nu doar nutrienți. În acest mod vom putea să știm care alimente influențează apariția unor afecțiuni care au cause genetice și cum să activăm gene benefice pentru sănătatea noastră”, a precizat medicul.

Conform unei analize a profilului de țară din 2021, realizată de Comisia Europeană, aproape jumătate din totalul deceselor din România în 2019 pot fi atribuite consumului de tutun, alimentație nesănătoasă, consumului de alcool și nivelului scăzut de activitate fizică. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.