Mânăstirea Corbeni, construită pe groapa de gunoi a satului. Comuniștii au transformat-o în stână

0
419

Mânăstirea Corbeni, construită pe groapa de gunoi a satului. Comuniștii au transformat-o în stână. Mănăstirea cu hramul ”Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna argeșeană Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbaşu. Paraclisul bisericii ”Sfântul și Dreptul Iov” a fost construit în incinta mânăstirii pe locul unde, pe vremuri, a funcționat groapa de gunoi a satului Corbeni. Pe terenul donat începuseră lucrările de construcție a edificiului religios, însă între timp acestea au fost abandonate. Astfel, lucrările au rămas nefinalizate, iar biserica a fost transformată de comuniști și folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.

După anul 1989 au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfinţită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul. Lânga biserică s-a ridicat în perioada 2000 – 2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov. În interiorul acestuia a fost realizată o expoziție de costume populare adunate din diferite zone ale Argeșului și Muscelului.

Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa construcţie monahală fiind aşezată foarte aproape de Barajul Vidraru şi de traseul montan Transfăgărăşan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here