Mamă și copilul său minor, sechestrați într-o locuință din Ștefănești. Femeia, obligată se se prostitueze

Pe 2 martie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat o acțiune pentru prinderea a doi bărbați, bănuiți de trafic de persoane. În urma activităților desfășurate, cei doi au fost reținuți și, ulterior, arestați preventiv. Din cercetări s-a stabilit faptul că, în perioada ianuarie 2022-prezent, bărbații ar fi recrutat, adăpostit și transferat mai multe tinere, în vederea exploatării, prin obligare la practicarea prostituției, pe raza județelor Argeș și Ilfov.

Pe 1 martie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, s-au sesizat din oficiu, în urma unei informări primite de la Agenția Națională Împotriva Traficului de persoane, cu privire la faptul că, o persoană de sex feminin și copilul său minor sunt lipsiți de libertate, într-o locuință din localitatea Ștefănești, femeia fiind obligată la practicarea prostituției.

În urma activităților desfășurate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, a fost identificat imobilul în care se aflau victima și copilul acesteia.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că, femeia ar fi fost transportată de un bărbat de 42 de ani, din județul Ilfov și plasată, contra unei sume de bani, unui bărbat de 39 de ani, din Ștefănești, fiind obligată la practicarea prostituției în folosul material al celor doi. De asemenea, o altă femeie ar fi fost lipsită de libertate, împreună cu cei doi copii ai săi, minori, și obligată la practicarea prostituției, pe raza județului Ilfov, de către bărbatul de 42 de ani.

Întrucât exista o stare de pericol în care se aflau victimele, după o mobilizare exemplară, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Pitești, au identificat imobilele în care se aflau și le-au extras din mediul infracțional.

Acestea au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde au fost audiate, în prezența reprezentanților A.N.I.T.P. Argeș.

Ulterior, victimele au beneficiat de măsuri de protecție și de cazare în centrele special amenajate.

Totodată, polițiștii B.C.C.O. Pitești au reușit identificarea, în timp foarte scurt, a celor două persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale, conducându-le la audieri, în baza unor mandate de aducere.

După administrarea probatoriului, cei doi bărbați au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentați în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.